Sószoba építés

Sóbarlang, sókabin, sószoba építése

A sótéglából készült helységben élvezhetjük a só gyógyító hatását. Alkalmanként 50 perc eltöltése ajánlott. 

A rendkívül egészséges sóbarlang, sószoba vagy sókabin gyógyító hatását az ön otthonában is létrehozhatjuk, hiszen a kiválasztott sótéglák segítségével könnyedén és gyorsan saját hangulatos sószobát építünk fel.

A sós levegő különösen alkalmas bőr- és légúti betegségek kezelésére. A rendkívül tiszta mikroklímára a gyerekek szervezete különösen jól reagál. A sóbarlang használatával erősítjük immunrendszerünket, allergiás problémánkat nagy mértékben csökkenthetjük. Intézményekben illetve otthoni használatra szinte bárhol felépíthető.

A sóbarlang falát felépíthetjük parajdi vagy himalájai sótéglákból. Jótékony hatása szempontból nincs különbség a két sófajta között. Gyakran a két fajta sótégla kombinációjával dobjuk fel a sóbarlang kinézetét.

Himalájai sófal

A himalája téglák a világostól a sötétvörösig sok színárnyalatban megjelenik. A megvilágított sótéglák pozitív színterápikus hatásukkal nagyban hozzájárul a nyugodt pihenéshez. 84 féle ásványi anyagot tartalmaz

Parajdi sófal

A parajdi sótéglák szürkés színűek a magas őstengeri iszap tartalma miatt. Laza szerkezetű, 1.2%-a vízben oldhatatlan iszap és összesen 84-féle nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz.

A sószoba hatásai

A sókabin számos pozitív hatását fokozhatja az esztétikai megjelenése, amikor különböző átvilágítási technikák használatával még eredményesebb lehet az általános közérzetet javító hatása, relaxációs jellege. A színek gyógyító ereje így könnyen kombinálható a sókabinok használatával.

A kabinba jutó sópára koncentrációját különböző módszerekkel lehet fokozni, ezt a legtöbb esetben a téglák porlasztásával, vagy ún. befúvásos módszerrel érik el. 

A porlasztás során a sókabinba meghatározott időközönként jut be a sópára, ami belélegezve két befúvás közötti időszakban fejti ki hatását. Ezen időközök hosszának szabályozására szintén lehetőség van. A befúvás során pedig egy ventilátor segítségével kerül a sókabinba a ködhöz nagyon hasonló halmazállapotú anyag. Akut betegségek esetén érdemes legalább napi fél órát tölteni a kabinban, de 3-4 óra sókabin használat sem számít kiugrónak.

A sókabinok mind ülő, mind fekvő formában elérhetőek az igényektől, illetve természetesen lakásunk adottságaitól is függően.

Karbantartás

Vállalunk cégek és magánszemélyek részére időszakos karbantartást, felújítást valamint javítást, mely a következő munkálatokat tartalmazza:

Időszakos Karbantartás

Szaunapadok tisztítása, fertőtlenítése, kályha, vezérlés elektromos átvizsgálása, üvegajtók állítása, illesztések átnézése, lávakövek cseréje kabinban padlécek illetve szegőlécek ellenőrzése, szükség esetén megerősítése

Felújítás

Több éves használat miatt a hő hatására elszíneződött lambériák cseréje válik szükségessé szaunapadlécek elvetemedése, elkoszolódása esetén, ezek cseréje

Javítás

Kályhák meghibásodása
Vezérlések javítása, cseréje
Elektromos hibák, kábelek cseréje

Kérdése van vagy árajánlatot szeretne kérni?

Lépjen velünk kapcsolatba!

Hogy építjük meg Sóbarlangját?

Helyszíni felmérés

Megrendelés esetén díjmentesen biztosítjuk a helyszíni felmérést.

Tervezés

Egyedi kreativitással igényei szerint megtervezzük új sóbarlangját.

Precíz Kivitelezés

Szakembereink modern és a bevált technika összehangolásával készítik sószobáját.

Átadás

Gyors helyszíni munkával használatra készen adjuk át új sóbarlangját.

Miért válassz minket?

Mindenki igénye más, ezért egy helyi felmérést követően egyedileg, szakszerűen készítjük el kiváló minőségű alapanyagokból otthoni sóbarlangját, sószobáját, vagy sókabinját. 

Számunkra különösen fontos, hogy ügyfeleink hosszú éveken keresztül élvezhesse az általunk elkészített sófalak adta egészségügyi előnyöket, ezért mi nem spórolunk az anyag minőségén.

Ha a minőséget és az egyedi lehetőségeket keresed, válassz minket.

Elsődleges a minőség

Egyedi design

Kiváló minőségű alapanyag

Precíz kivitelezés

Elkészítjük álmai infraszaunáját!

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!