Finnszauna építés

Egyedi finnszauna építés

Általunk készített finnszaunákat helyszínre szabott méretekkel  és maximálisan az Ön igényeinek megfelelően tervezzük meg, majd kiváló anyagokból építjük meg.

Elsősorban az alapanyagok minősége és az összeszerelés pontossága határozza meg a szauna élettartamát, egy rossz vagy olcsó választás könnyen a minőség rovására mehet. A szaunaépítes vállalkozásban folyamatosan figyelemmel kísérjük az új technológiai megoldások változását és a legjobb alapanyagokkal dolgozunk.

Bízza ránk egy tartós, minőségi finnszaunájának megépítését!

Kültéri finnszauna

A kültérre vagy teraszra épített finn szaunát azoknak ajánljuk, akiknek van erre lehetőségük a kertben. Sok előnye közül a legjelentősebb az, hogy nem az otthonunkból vesz el hasznos területet. Egy kültéri szauna kertünk ékköve is lehet.

Beltéri finnszauna

A beltérre megálmodott finn szauna legfőbb előnye, az hogy nem kell olyan mértékű szigetelést és külső időjárás álló burkolatot tenni a külső felületére, mint azt egy kültéri szaunának, ezáltal alacsonyabb az ára is.

A finnszauna kályha

Ha gondolkodik a finn szauna építése mellett, akkor el kell döntenie, hogy milyen kályhát szeretne a szauna felfűtésére. Választhat hagyományos fa tüzelésű, vagy elektromos kályhát. Mindkét típusú kályhának megvan az előnye és a hátránya is.

Fatüzelésű kályha

A fatüzelésű vagy hagyományos kályha olyan hangulatot biztosít, amihez nincs fogható. Elsősorban kültéri szaunákhoz ajánljuk, mivel ehhez a típushoz kéményre van szükség, vagy olyan helyeken ahol nincs az elektromos hálózat kiépítve.

Elektromos kályha

Az elektromos kályhák használata egyszerű, biztonságos tiszta és kényelmes. Az elektromos szaunák hőmérséklet szabályozóval van ellátva, tehát a vezérlővel beállított hőmérsékletet a szaunázás időtartalma alatt egyenletesen tudja tartani.

A szaunakályhák mérete, formája és teljesítménye nagyon változó. Megrendelés esetén az igényei szerint a megfelelő teljesítményű szaunakályha kiválasztásában természetesen segítséget adunk.

EGYEDI BELTÉRI ÉS KÜLTÉRI FINNSZAUNA, SZAUNA TERVEZÉS ÉPÍTÉS

Évszázados ősi tapasztalatokon nyugvó természetes gyógymódot kínál a szauna. Segíti szervezetünket a salakanyagoktól való megszabadulásban, hatékony immunerősítő és érregeneráló hatású. A levegő forró és száraz, amelyben nem termelődnek, hanem elpusztulnak a baktériumok, vírusok.

KÜLTÉRI FinnSZAUNA építés

Egyre többen döntenek úgy, hogy a szauna, vagy más jótékony hatású gőz, vagy infrakabin kert helységben helyezkedjen el.
Dísze a kertnek, kényelme otthonának. Kitűnő alapanyagjaink közül választhatunk, hogy mind ez megvalósuljon és kényelmünket szolgálja.

Ajánlatkérés

Vedd fel velünk a kapcsolatot űrlapunk segítségével az alábbi gombra kattintva!

Lépjen kapcsolatba velünk! Kérje árajánlatunkat!

SZAUNÁZÁS TÖRTÉNETE

Az északi területeken valószínűleg már kétezer évvel ezelőtt is használták őseink a modern kori szaunák elődjeit, amit leginkább egy földbe ásott és lefedett gödör testesített meg. A XVII. században a vendégek iránti tisztelet egyik jele volt az északi, nomád népeknél, hogy őket is beengedték az akár 90-100 Celsius fokra felmelegített helységekbe. Ahhoz azonban, hogy ne csak az északi népek körében terjedjen el a szauna és a déli népek is megértsék hasznát, még sok időnek kellett eltelnie.

Gyógyító hatásuk mellett a korábbi századokban a szaunák több funkciót is betöltöttek: a helységeket használták tisztálkodásra, sőt, mezőgazdasági célokra vagy éppen húsok szárítására is. Napjainkban már természetesen csak a pozitív élettani hatások miatt vesszük igénybe a mindennapokban.

SZAUNÁZÁS HATÁSAI

A szaunázásnak különböző formái vannak attól függően, hogy milyen hatást igyekszünk vele elérni: megterhelő fizikai munka előtt, ha a legintenzívebb élénkítő hatást szeretnénk elérni, akkor mindössze egyszer megyünk be a szaunába, ami után hideg zuhanyt vagy medencés hűtést veszünk. Ha az alvási minőségünket szeretnénk javítani, akkor a fűtő-hűtő szakaszt érdemes négyszer-ötször egymás után megismételni, mivel ez a szervezetre kimerítő hatással van, és utána garantált a pihentető és minőségi alvás. A szaunázás leginkább elterjedt formája a teljes relaxációt és pihenést lehetővé tevő változat, amikor a felhevítést- lehűtést egymás után háromszor ismételjük meg, majd utána még egy-két órát pihenünk. Egy nehéz nap után így teljesen ki tudunk kapcsolódni, fel tudunk töltődni.

A rendszeres szaunázás élettani hatásai leginkább a keringési rendszer javításában jelennek meg, nagyon hatásosan erősíti és edzi a szívet, az intenzív izzadás miatt tisztítókúrák hatékony segítője lehet. Mindezek kombinációjaként pedig végső soron immunrendszerünkre van igen pozitív hatással, erősíti azt, ellenállóbbá tesz a fertőzésekkel, vírusokkal szemben. Különböző bőrbetegségek esetén is igénybe vehetjük a szaunázást, mint kiegészítő terápia, a meleg tágítja a pórusokat, így könnyebben tisztul meg bőrünk. A meleg hatására pedig hangulatunk is kiegyensúlyozottabbá válik, könnyebben vészeljük át a szürke téli hónapokat, feltöltődünk energiával, optimistábban vágunk neki az előttünk álló kihívásoknak.

Egyedi szaunák, kivákló alapanyagokból!

Megépítjük Önnek a modern, új Finn szaunáját!

Hogy építjük meg a finn szaunáját?

Helyszíni felmérés

Megrendelés esetén díjmentesen biztosítjuk a helyszíni felmérést.

Tervezés

Egyedi kreativitással igényei szerint megtervezzük új finn szaunáját.

Precíz Kivitelezés

Szakembereink modern és a bevált technika összehangolásával készítik el szaunáját.

Átadás

Gyors helyszíni munkával használatra készen adjuk át új szaunánkat.

Miért válassz minket?

Mindenki igénye más, ezért egy helyi felmérést követően egyedileg, szakszerűen készítjük el kiváló minőségű alapanyagokból otthoni finn szaunáját. 

Számunkra különösen fontos, hogy ügyfeleink hosszú éveken keresztül élvezhesse az általunk elkészített finn szauna adta egészségügyi előnyöket, ezért mi nem spórolunk az anyag minőségén.

Ha a minőséget és az egyedi lehetőségeket keresed, válassz minket.

Elsődleges a minőség

Egyedi design

Kiváló minőségű alapanyag

Precíz kivitelezés

Gyakran Ismételt Kérdések

A szaunázás lényege méregtelenítés. Az izzadás során a vízzel rengeteg méreganyag is távozik a szervezetből. A szaunázás fokozza a vérkeringést.

Felmérések bizonyítják, hogy a rendszeres szaunázás során kevesebb a felső légúti megbetegedés. Szaunázáskor a légcsere is hatékonyabban működik.

Többek között mert ellenszere az álmatlanságnak. Tökéletes levezetése egy fárasztó napnak és még az izomláz fájdalmát is enyhíti.

A kombinált szauna beépítésével a szaunázás miden előnyét élvezheti az otthonában!

Elkészítjük álmai FINNszaunáját!

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!