Infraszauna építés

Infraszauna építés

Az infra szaunák nem a levegőt melegítik fel, hanem az infravörös sugarak a testre fejtik ki a hatásukat, míg a környezet hőmérséklete beállítástól függően 30-60°C marad.

Az infraszauna építés: A szaunák kialakításánál figyelni kell, hogy a sugarak egyenletesen érjék a szaunázó testet. Az infraszaunák általában kisebbek, mint finn változatuk, viszont szinte azonnal használható, felfűtése gyors.

Az infraszaunát úgynevezett fűtőpanelek melegítik fel. Magyarországon ma még a legtöbb infraszauna halogén infra sugárzó panellal van ellátva, de egyre elterjedtebb már a karbonlapos vagy karbonszálas fűtőpanel is.

Halogén infra sugárzó

A halogén infra sugárzót legtöbbször függőlegesen helyezzük el a szaunákban. Kevésbé tudják teríteni az infra sugarakat a szauna légterében, viszont adott pontokon kicsit magasabb a hőérzet, mint a karbonszálas esetében.

Karbonszálas fűtőpanel

A karbonszálas fűtőpanel hatékonyabb, mint a halogénes változata. Ezek a sugárzók az egész felületről bocsájtanak ki infrasugarakat. A sugárzónak neki lehet dőlni, mivel nem forró a felülete.

Az infra kabin

Az infraszauna inkább infrakabin, mint szauna, mivel a (finn) szaunákkal ellentétben a területe kisebb ill. itt nincs magas hőmérséklet, hanem az infravörös sugarak fejtik ki a jótékony hatásukat. 

Az infrakabin kialakítása akkor megfelelő, ha szaunázás közben a panelok körbe veszik minden irányból. 

Kinek ajánljuk

Leginkább a krónikus fáradtság szindrómában szenvedő emberek számára előnyös, de blogunkban a "Kinek javasolt az infraszauna használata?" cikkünkben bővebben olvashat a hatásairól.

Kinek NEM ajánljuk

Ha lázas beteg ne használja az infraszaunát, továbbá "Kinek ellenjavalt a szauna, kinek kell fokozottabban odafigyelni infraszunázás előtt?" cikkünkben leírjuk, kifejezetten kinek nem ajánljuk az infraszauna használatát.

Ha úgy dönt, hogy egy infrakabin lenne a legjobb választás az otthonába esetleg szállodájába, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk megtervezni, majd megvalósítani a minőségi egyedi infraszaunáját!

Milyen infraszaunákat építünk?

Normál Infrakabin

A normál infraszaunában a jótékony hatást a kerámiacsöves vagy karbonszálas panelek fejtik ki.

A leggyakrabban 35-45°C-on használják a normál infra szaunát. 

Sótéglás Infrakabin

Az infrakabin jótékony hatását növelhetjük, sótéglák beépítésével, amit hátulról megvilágítunk, így egy különleges látványt érhetünk el vele.

A himalájai sótéglával felszerelt szaunák kifejezetten ajánlott asztmával küszködő felhasználók számára.

Kombinált szauna

A kombinált szaunát azoknak a családoknak ajánljuk, ahol az egyik fél a meleg, gőzös szaunázást, míg a másik fél a száraz hűvösebb levegővel rendelkező szaunázást kedveli.

Így nem tudják eldönteni, hogy hagyományos finn szaunát vagy infraszaunát építsenek, de a kombinált szaunával mindkét igény kielégíthető.

Hogy építjük meg infraszaunáját?

Az infraszauna építés folyamata.

Helyszíni felmérés

Megrendelés esetén díjmentesen biztosítjuk a helyszíni felmérést.

Tervezés

Egyedi kreativitással igényei szerint megtervezzük új infraszaunáját.

Precíz Kivitelezés

Szakembereink modern és a bevált technika összehangolásával készítik el szaunáját.

Átadás

Gyors helyszíni munkával használatra készen adjuk át az új szaunáját.

Miért válassz minket?

Mindenki igénye más, ezért egy helyi felmérést követően egyedileg, szakszerűen készítjük el kiváló minőségű alapanyagokból otthoni infraszaunáját. 

Számunkra különösen fontos, hogy ügyfeleink hosszú éveken keresztül élvezhesse az általunk elkészített infraszauna adta egészségügyi előnyöket, ezért mi nem spórolunk az anyag minőségén.

Ha a minőséget és az egyedi lehetőségeket keresed, válassz minket.

Elsődleges a minőség

Egyedi design

Kiváló minőségű alapanyag

Precíz kivitelezés

Bemutatkozik az infraszauna!

Az infraszauna élettani hatásai nagyban hasonlítanak a szaunáéhoz, ugyanúgy igen hatékony a stressz kezelésére, hangulatunk javítására, immunrendszerünk erősítésére. Az infraszaunában elérhető jelentős mennyiségű izzadásnak köszönhetően a módszer elsősorban fogyókúrázok körében igen népszerű, emellett azonban számos más egészségügyi probléma esetén ad segítséget.

Az izzadás mennyisége akár a háromszorosa is lehet a hagyományos szaunákhoz képest, mivel az infravörös sugarak behatolnak a szövetek alá, és már 40-60 Celsius fokon is kifejtik hatásukat, ráadásul lényegében a szövetek belsejéből hatnak a normális testhőmérséklethez képest sokkal közelebbi tartományban. Ennek köszönhetően az infraszaunának erősebb a zsírcsökkentő hatása, egy 30 perces infraszaunázás után már érezni fogjuk, hogy bőrünk feszesebb, alakunk karcsúbb, narancsbőr kezelésében pedig rendszeres használatával kedvező eredményeket tudunk elérni. Ezen kívül az infraszauna bizonyított már ízületi fájdalmak, gerincfájdalmak, reuma és köszvény kezelésében, sőt, a sebek gyógyulását is elősegíti. Bőrproblémák esetében is érdemes kipróbálni ezt a természetes eszközt, pattanásos, aknés, ekcémás bőr esetén a felgyorsult vérkeringés miatti oxigéntöbblet által fejti ki regeneráló hatását. A meleg által természetesen ugyanúgy pozitívan hat a vérkeringésünkre, illetve szív és- érrendszerünkre is, fokozza sejtjeink vérellátottságát, ezáltal egész szervezetünk oxigénszintjét.

INFRASZAUNA TÖRTÉNETE

Az infraszauna az 1960-as években indult hódító útjára, népszerűsége napjainkban nem csak töretlen, de folyamatosan növekvő. Míg először csak a gyógyászatban használták orvosi felügyelet mellett, addig mára a wellness szállodák elengedhetetlen eszköze lett, de akár saját otthonunkban is elérhető. A még nagyobb hatékonyság elérésre érdekében a gyártók folyamatosan fejlesztik az infrasugárzókat, egyre modernebb eszközök jelennek meg a piacon.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK AZ INFRASZAUNÁVAL KAPCSOLATBAN

Az infraszauna típusok közül is a fekvő változat lehetővé teszi, hogy alsó- és felsőtestünket különböző hőmérsékleten „kezeljük”, nagyobb hőnek kitéve azt a területet, ahol leginkább szeretnénk hatást elérni. Ha például csípőnkből vagy derekunkból szeretnénk fogyni, érdemes az alsótest kezeléséhez magasabb hőfokot beállítani, míg ha inkább keringési rendszerünket szeretnénk javítani, a szívünket jobban igénybe vevő felsőtesthez kötött magasabb hőmérséklet lehet célravezető.

Sok esetben a lakásban egy fekvő szauna elhelyezése nem megoldható, ebben az esetben természetesen az álló vagy ülő infraszaunával is ugyanazon eredmény érhető el.

Az infraszauna további előnye, hogy kialakítása révén fejünket nem éri hőterhelés, mivel a kabinon kívül található egy erre kialakított rész, így lényegében nem egész testünk hevül fel. Ennek köszönhetően azok, akik a hagyományos szaunát egészségügyi problémák miatt egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan tudják használni, az infraszaunát nagyobb biztonsággal és körültekintéssel tudják igénybe venni. A finn szaunához képest a pulzusunk kevésbé gyorsul fel, így jóval kíméletesebb módon tudja kifejteni hatását. Mindezek ellenére napi 40 percnél több infraszauna használat nem javasolt.

Kérdése van vagy árajánlatot szeretne kérni?

Lépjen velünk kapcsolatba!

Gyakran Ismételt Kérdések

Amennyiben maradt még kérdése az infraszauna éptés folyamatáról, keressen bizalommal elérhetőségünk bármelyikén!

Az infraszanuna mélyreható sugarai segítenek a narancsbőr felszámolásában, az infravörös sugarak eltávolítják a cellulitiszt és segíti a bőr regenerálódását.

A legtöbb kombinált szaunák színterápiával és zenével ellátott, így nem csak a kellemes környezet, de a halk zene és a fényterápia is segíti az ellazulást.

Az infraszauna méretétől is függ az áramhasználata, de nagyjából 300 Ft/óra az üzemelési költsége.

Elkészítjük álmai infraszaunáját!

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!