SÓTÉGLA, SÓSZOBA, SÓHOMOKOZÓ JÓTÉKONY HATÁSAI

M. Adrienn

M. Adrienn

A sóterápia tisztítja a nyálkahártyát, feloldja a lerakódásokat. A szaunázás során a sószoba levegőjébe sót juttatunk, ami a szervezetünk működésére jótékonyan hat.

Száraz sóterápiás barlangok levegője fertőtleníti a légutakat, csökkenti a nyálkahártya gyulladását és megszünteti a váladék képződését, a vírusos vagy bakteriális fertőződéseknél egyaránt.

  • Energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású
  • Támogatja a szervezet öngyógyító erejét

Már a középkorban ismerték, hogy a sóbarlangban való tartózkodásnak gyógyító ereje van.

A történelem folyamán kutatásokat végeztek a só gyógyító erejével kapcsolatban. Egyre több szanatóriumot hoztak létre sóbányák közelében, melyeket előszeretettel vettek igénybe a légzőszervi betegek. Megfigyelték, a sókezeléseken átesett betegek a tüdőbántalmaiktól meg tudnak szabadulni.

A sóbányákéval közel azonos klíma mesterséges létrehozásával e szelíd gyógymód iránt nemcsak a légzőszervi, bőr, izületi betegségek, hanem betegségmegelőző, immunrendszer erősítő, ellazító és nyugtató hatása miatt az “egészséges” emberek érdeklődését is fel kívánjuk kelteni.

A szaunázás során a sós levegőben lévő nátriumionok a belégzéskor olyan helyekre is eljutnak a szervezetben, ahol a baktériumok és az apró porszemcsék telepednek meg. Ezeket nem lehet eltávolítani a testből, ám a sós levegő képes lekötni őket, így a felköhögött váladék révén ki tudnak ürülni. A belélegzett só lényegében oldószerként funkcionál és magához vonzza a szennyeződéseket. Természetes antibakteriális hatásával elsősorban a tüdő, a légutak, és a hörgők tisztításában eredményes.

A sóterápia minden embernek javasolt, nem csak akkor lehet igénybe venni, ha valamilyen betegségben szenvedünk. Az egészséges emberek a sóterápiával nagyobb teherbíró képességre tesznek szert, erősítik az immunrendszerüket, aminek következtében sokkal ellenállóbbak lesznek a betegségekkel, fertőzésekkel szemben. Mégis a sóterápia, akkor merül fel a legtöbb emberben, amikor panasszal, betegséggel szembesülnek

Mi a különbség a sószoba és egy normál finn szauna között??

Olvassa el következő cikkünket, ahol leírjuk, hogy mi jellemzi a finn szaunát..

Ajánlott cikkünket itt találja: „Normál finn szauna?”

Ha szeretne értesülni további híreinkről és érdekességeinkről kövessen minket facebookon!

M. Adrienn

M. Adrienn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hasonló cikkek